Ajankohtaista

29.11.2018

HS-makutestin voittaja!

Huhtahyvät Metsäsienisalaatti maistui parhaimmalta Helsingin Sanomien HS-testissä.

Raadin suosikki

HS-raati otti testiin kauppojen valmiit sienisalaatit. Niistä paljastui varsin merkittäviä makueroja. Raadin suosikiksi nousi Huhtahyvien metsäsienisalaatti, joka vetosi kotitekoisen oloisella olemuksellaan ja sai neljä tähteä viidestä. Sienten maku pääsi salaatissa esille, ja sienten, sipulin ja kastikkeen suhde oli kohdallaan eli kastiketta ei ollut liikaa. Testissä oli Huhtahyvien lisäksi Atrian, Saarioisten, HK:n, Forssan ja Koskikylän sienisalaatit.

 

Asiantunteva raati

Ruokatorstain sienisalaattiraadissa Helsingin Sanomien ruokatoimittajat Katja Bäcksbacka ja Teemu Leminen. Vieraana sienisalaattiraadissa oli ruokatoimittaja ja -kirjailija Marita Joutjärvi. Hänen, Irma Järvisen ja Lasse Kososen teos Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut oli ehdolla Tieto-Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 1998, mikä on ruokakirjalle harvinaista.


Maistelu sokkona

Mukaan valitut sienisalaatit ostettiin Helsingin keskustan kaupoista, ja myös hinnat on merkitty niiden mukaisesti. Raati maisteli salaatit sokkona, eli raatilaiset eivät tienneet, minkä valmistajan tuotetta maistelivat.


Raati arvosteli

“Kotitekoisen näköinen sienisalaatti, jossa sienten, sipulin ja kastikkeen suhde on kohdallaan. Tuoksussa on miedosti sienten aromia. Kastike on raikasta ja kuohkeaa, melkein kuin kermavaahtokastiketta. Happamuus on tasapainossa, joten sienten maku pääsee esille. Sijoitus 1/7.”

Lue HS-testi >

---

Lisätiedot: 
markkinointijohtaja Juha Salmi
+358 40 505 2254
juha.salmi@huhtahyvat.fi